Gokken op EK is gokken op boete

HOORT BIJ TOPIC

Met het EK voor de deur worden op kantoor weer massaal poultjes rondgestuurd. Een wedstrijdje met collega's is leuk, maar houd het besloten. Anders word je lelijk getackeld door de Kansspelautoriteit.
De autoriteit gaat tijdens het voetbalfestijn namelijk controleren op illegale gokpartijen, waarschuwde Rosie Hoffman van de Kansspelautoriteit in gesprek met BNR's Harmke Pijpers. Men richt zich daarbij met name op cafés en kroegen.
"Met collega's en vrienden een spelletje spelen is leuk, maar als het gokspel voor publiek toegankelijk is grijpen wij in. In kroegen mogen geen openbare poules worden georganiseerd", aldus Hoffman.
780.000 euroDe Kansspelautoriteit werkt samen met politie, Belastingdienst en andere controleurs om overtreders in het nekvel te grijpen. Hierbij wordt gewerkt op basis van meldingen. "Als bij controle blijkt dat iemand de wet op kansspelen overtreedt hangt hem een flinke boete boven het hoofd." De hoogte van de bekeuring is niet misselijk. Volgens Hoffman kan het bedrag oplopen tot maximaal 780.000 euro.
Intiem?
Op de vraag of een café met vier stamgasten wel beboet wordt en een bedrijf met duizend deelnemers niet antwoordde Hoffman dat de beslotenheid doorslaggevend is. "Al kun je je afvragen of een poule met duizend deelnemers nog wel zo intiem is."

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)