De impuls voor de aantrekkende investeringen lijkt vooral van het binnenland te komen.


Foto ANP

Nederlandse bedrijven investeren 

fors en dat blijft nog wel even zo

Foto ANP
De investeringen in Nederland zijn in augustus met 13,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Ook voor september en oktober ziet het er goed uit, vooral dankzij de omstandigheden binnen Nederland.
Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekend.
Net als in de voorgaande maanden is vooral meer in woningen geïnvesteerd. Ook de investeringen in infrastructuur, machines en personenauto’s waren aanzienlijk hoger dan een jaar eerder.
Investeringen-in-materiele-activa-volume-15-10-19
Voor september en oktober zijn de omstandigheden even gunstig, zo valt op te maken uit de investeringsradar van het statistiekbureau. Deze monitor laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse investeringen gunstiger of minder gunstig zijn geworden.
De impuls voor de aantrekkende investeringen lijkt vooral van het binnenland te komen. Van de zes investeringsindicatoren die het CBS bijhoudt zijn exportomstandigheden, de bezettingsgraad en de rentekosten gelijk gebleven. Ondernemers zijn vooral positiever over de orderposities in de industrie en het consumentenvertrouwen.
Bron: ANP/Z24

Reacties

Populaire posts van deze blog