MUG houdt je wakker!

‘Laat armoedegeld niet liggen’

pakje_kans
PvdA, SP en GroenLinks vinden dat de gemeente Amsterdam méér moet doen om ervoor te zorgen dat mensen die recht hebben ‘op armoedegeld’ ook gebruik maken van de regelingen.
Ze stellen voor dat de sociale dienst bij elk gesprek dat ze met mensen voeren, actief de armoederegelingen onder de aandacht brengt.
Al jaren blijven miljoenen euro’s op de plank liggen, omdat maar 60% van de mensen die recht hebben op minimaregelingen, de weg naar de gemeente weet te vinden, zo constateren de linkse partijen. ‘Dit is al jarenlang een probleem, het is tijd om harder in te zetten,” vindt PvdA-raadslid Emre Ünver
Ook SP-raadslid Peter Kwint vindt dat het tijd is dat de gemeente – nu er miljoenen extra naar armoedebestrijding gaan – een tandje erbij doet. “De SP is trots op de extra armoedegelden. Maar als die op de plank blijven liggen, wordt niemand er beter van.”
Femke Roosma, raadslid voor GroenLinks, stipt een ander aspect aan. Volgens haar gebruiken mensen niet alleen de armoedevoorzieningen niet omdat ze de regelingen niet kennen. ‘Vaak is er ook sprake van schaamte en angst om onterecht geld te claimen.’ Dat is onnodig, zegt ze, ‘want mensen hebben gewoon recht op deze voorzieningen. In de communicatie moet de gemeente daar aandacht aan besteden in de communicatie.’
De drie partijen zullen 4 en 5 november, als de begroting voor 2016 in de gemeenteraad wordt behandeld, een motie indienen, die de ambities opjaagt. PvdA, SP en GroenLinks streven er naar dat straks tocht zeker  80% van de Amsterdammers die er recht op heeft, gebruik gaat maken van armoedemiddelen, zoals de scholierenvergoeding en de Stadspas.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)