'Even snel je pensioen checken?

Speciale campagne voor meer pensioeninzicht

28 Oktober 2015Yannick La Gordt Dillié

Stichting Pensioenregister heeft een campagne gelanceerd die meer inzicht moet geven in de oude dag. De website www.mijnpensioenoverzicht.nl biedt nu meer mogelijkheden.
'Even snel je pensioen checken? Wel zo gemakkelijk!' geeft mensen meer informatie over hun pensioen voordat ze de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken. Mijnpensioenoverzicht.nl bestaat sinds 2011 en is dankzij de campagne uitgebreid met nieuwe functies. Inloggen doet u nog steeds met uw DigiD-code.

De functies

Voortaan kunnen mensen de hoogte van hun pensioen bekijken die ze bij verschillende werkgevers hebben opgebouwd. Daarnaast is het mogelijk om te zien wat de gevolgen zijn van trouwen, scheiden, ontslag of een nieuwe baan. In het geval van een partner kunt u ook uw gezamenlijke pensioen bekijken.

50-minners

De achterliggende gedachte van de campagne is dat mensen juist op jongere leeftijd goed geïnformeerd moeten worden over hun oude dag. Dan is er nog voldoende tijd om te sparen als dat nodig is. De campagne richt zich dan ook vooral op de 50-minners.

Alles over uw pensioen in de Plus Pensioenspecial.

Reacties