Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de EU-begroting op de schop gaat.

Meerderheid Tweede Kamer wil ander systeem voor EU-begroting 


Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de EU-begroting op de schop gaat. Dat moet voorkomen dat EU-landen weer geconfronteerd worden met enorme bijbetalingen of naheffingen. 
VVD, PvdA en D66 pleiten daar voor, in reactie op de nieuwe naheffing die Nederland aan Brussel moet betalen.
VVD-Kamerlid Mark Harbers noemt het goed dat het kabinet de naheffing zag aankomen en er al geld voor gereserveerd had. ''Nabetalingen blijven moeilijk uit te leggen, de VVD wil daarom dat de huidige systematiek aangepast wordt en ziet gelukkig dat er nu ook initiatieven toe worden genomen."
Ook de PvdA wil dat de begroting op de schop gaat. ''De begroting moet duidelijker en voorspelbaarder. Het moet afgelopen zijn met het onnavolgbare Europese circus van bijbetalingen, naheffingen en teruggaven'', aldus Kamerlid Henk Nijboer.
D66-Kamerlid Wouter Koolmees noemt de naheffing het gevolg van een systeem dat niet uit valt te leggen aan de burger. ''Zoveel naheffingen, herberekeningen en teruggaves, dit is niet meer te volgen. Deze begrotingssystematiek moet echt op de schop. De naheffing klopt volgens de regels, maar we moeten echt naar een transparanter en voorspelbaarder systeem.'' 
PVV-leider Geert Wilders twittert dat er honderden miljoenen naar de Brusselse politieke maffia en asielzoekers gaan en dat tegelijk de pensioenen voor de Nederlanders gekort worden.

Begrip

SP-Kamerlid Arnold Merkies reageert met begrip op de naheffing. ''Dit is nou eenmaal de consequentie van de methode waarbij je de afdracht aan de EU koppelt aan de omvang van je economie. Als je economie harder groeit, betaal je meer. Als je minder groeit, betaal je minder."
Lees meer over: 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)