Shoppers op internet krijgen vaker te maken met oplichting.

Online shoppers vaker opgelicht

11 September 2015Perry van Dijk

Shoppers op internet krijgen vaker te maken met oplichting. In 2014 kreeg 3,3 procent van de bevolking ermee te maken. Twee jaar eerder was dat nog 2,7 procent, een stijging van bijna 90 duizend slachtoffers.
Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Die stijging komt niet alleen doordat meer mensen kopen op internet. Ook mensen die al langer shoppen op internet, worden tegenwoordig vaker het slachtoffer van oplichters.
Andere vormen van cybercriminaliteit, zoals hacken en identiteitsfraude zijn tussen 2012 en 2014 juist afgenomen. Het gaat hier om een afname van zo’n 100 duizend slachtoffers. De afname van identiteitsfraude komt vrijwel geheel door de afname van skimming. Banken hebben skimmen moeilijker gemaakt door de magneetstrip op de betaalpas te vervangen door een chip en door betaalpassen standaard ‘uit’ te zetten buiten Europa

Fraudehelpdesk


Ook de Fraudehelpdesk ziet meer fraude bij kopen op internet. De schade die dit jaar bij de Fraudehelpdesk is gemeld, is al even groot als de totale schade in 2014. Het gaat om ruim tweehonderd duizend euro. Zet deze trend zich ongewijzigd voort, dan kan het schadebedrag dit jaar oplopen tot zo’n 370.000 euro, een stijging van meer dan zeventig procent.

Bron: www.fraudehelpdesk.nl/nieuws/online-shoppers-worden-vaker-opgelicht/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)