Weer tonnen aan vertrekpremies bij een woningcorporatie.



Gepubliceerd:  | Laatste update: 08 september 2015 11:54
De wetgeving om topinkomens in de semi-publieke sector te reguleren kan niet voorkomen dat onder oude regelingen nog tonnen worden uitgedeeld aan vertrekpremies. Jongste voorbeeld: de corporatie Woonzorg.
Weer tonnen aan vertrekpremies 
bij een woningcorporatie

foto ANP
De wetgeving om topinkomens in de semi-publieke sector te reguleren kan niet voorkomen dat onder oude regelingen nog tonnen zijn uitgedeeld aan vertrekpremies. Jongste voorbeeld: de corporatie Woonzorg.
RTLZ meldt dinsdag dat drie ex-directeuren van woningcorporatie Woonzorg in 2013 en 2014 in totaal driekwart miljoen euro aan vertrekpremies hebben meegekregen, zo blijkt uit jaarverslagen.
Woonzorg heeft 43 duizend woningen onder beheer en er werken 405 mensen. Een reorganisatie kostte onder meer drie directeuren hun baan die net onder de raad van bestuur opereerden. Michel van Es kreeg in 2013 een afkoopsom van 170 duizend euro, ex-directeuren Kees de Wolf en Albert Klop kregen in 2014 respectievelijk 207 duizend euro en 380 duizend euro mee, aldus RTLZ.
Volgens de Wet Normering Topinkomens mogen bestuurders bij semi-pubieke instellingen maximaal 75 duizend euro meekrijgen, maar bij Woonzorg viel één van de drie directeuren door een degradatie buiten de reikwijdte van de wet en konden de andere twee zich baseren op oudere afspraken.
Lees ook

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)