Mensen stoppen met medicijnen slikken vanwege de crisis.

ANN - Medicijnen die uw huisarts of specialist voorschrijft, krijgt u meestal vergoed uit de basisverzekering. Maar u moet altijd een eigen bijdrage van 375 euro per jaar betalen voor uw medicijn(en). 


Maar wat moet je doen als je geen geld meer hebt voor je medicijnen? Jan p. loop al zijn hele leven rond met epilepsie en hartstoornissen en kan niet zonder zijn medicijnen. Jan slikt elke dag Tegretol voor zijn epilepsie en Sotalol voor zijn hartstoornissen. Zonder deze medicijnen zal Jan weer epileptische aanvallen en hartstoornissen krijgen met alle gevolgen van dien. Wanneer Jan de Zilveren Kruis belt krijgt hij snel te horen dat de medewerkster het afschuift naar de Overheid en de gemeente. Ze is kort in haar woorden en voelt de spanning van Jan duidelijk aan de andere kant van de lijn. Wanneer ze alles heeft verteld beëindigd ze het gesprek, want met Jan in discussie gaan wilt ze niet…
'Het is gewoon te duur, ik heb het niet meer'
Jan is dadelijk genoodzaakt om te gaan stoppen met het slikken van zijn medicijnen. Zijn vrouw zit al in de schuldsanering en het gezin moet nu rondkomen met Jan zijn uitkering.  Per 1 januari zal de eigen risico verhoogd worden naar 385 euro per jaar. Dit is voor Jan en zijn vrouw niet meer te doen. Bezuinigen in de kosten is niet meer mogelijk, want het gezin heeft alles al gedaan wat ze konden. Het probleem zal hierdoor alleen maar vergroten, maar dat wordt door de Overheid gedwongen. Jan kan geen kant meer op en weet niet hoelang hij het zal volhouden. Hij weet dat hij een groot risico gaat lopen, maar vindt dat hij niets anders kan.
Ook wanneer Jan de gemeente Nieuwegein belt krijgt hij te horen dat de vergoeding van de medicijnen is afgeschaft. Jan wordt van het kastje naar de muur gestuurd en komt geen haar verder.
Dit is 1 van de vele die gaan volgen in Nederland, mensen zien geen uitleg meer dan te stoppen met medicatie wat tot levens bedreigende situaties kunnen gaan lijden  en uit eindelijk de rijken dit nog kunnen betalen.
Omdat de persoon anoniem wilt blijven hebben we hem Jan genoemd…

Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland


Reacties