Arnhem, groenste Stad van Europa


Arnhem

Groenste Stad van Europa
Of je nu van winkelen en van uitgaan houdt, liefhebber bent van cultuur of natuur, of graag evenementen en attracties bezoekt, Arnhem biedt alles aan om van jouw verblijf een onvergetelijke tijd te maken.
logo-arnhem.jpg
Arnheim Fashion, Nederlands OpenluchtmuseumBurgers' Zoo, People of the Labyrinths, Museum voor Moderne Kunst ArnhemNederlands Watermuseumen ArtEZ hogeschool voor de kunsten vinden hun oorsprong in Arnhem, maar ook spraakmakende evenementen als Arnhem Mode Biënnale, het Sprookjesfestival en World Statues. Bovendien hebben Het Gelders OrkestIntrodans en Toneelgroep Oostpool hun thuisbasis in Arnhem en laten door heel Nederland, en af en toe zelfs daarbuiten, hun kunsten zien. Het gezellige centrum van de hoofdstad van Gelderland ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied.
Arnhem Groenste stad
Arnhem is niet voor niets uitgeroepen tot Groenste Stad van Europa. De landschappelijke ligging en de aanwezigheid van vele parken maakt Arnhem een unieke stad. Natuurliefhebbers zijn in Arnhem en zijn directe omgeving dus aan het juiste adres. Park Sonsbeek is ongetwijfeld het meest bekende park van Arnhem, maar Arnhem beschikt over nog veel meer natuurschoon. Zo liggen er ook een aantal natuurgebieden rondom Arnhem zoals het unieke natuurgebied Meinerswijk dat gelegen is op een relatief korte afstand van het centrum.
Arnhem Modestad
Modeliefhebbers kunnen in Arnhem hun hart ophalen. Arnhem schaart zich moeiteloos in de top van vaderlandse modesteden. De modeacademie van ArtEZ heeft een grotere invloed op de stad dan je op het eerste gezicht zou denken. Of zou deze hoogstaande academie een voortvloeisel zijn van de interesse in mode van de Arnhemmers zelf? Wat het ook is, de stad herbergt veel bijzondere modewinkels. Mode in termen van kleding, sieraden, tassen, horloges, schoenen, brillen, eigen winkels van designers, alles is er... ook voor kinderen. De moderoute langs bijzondere mode winkels in de binnenstad, maar ook met een uitstapje naar Modekwartier Arnhem met Station Klarendal en haar atelierwinkels, is gratis verkrijgbaar bij de VVV Arnhem.
Arnhem Historische stad
Als hoofdstad van de provincie Gelderland heeft Arnhem een rijke en bewogen geschiedenis, die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad.  Erg boeiend om te bezichtigen zijn bijvoorbeeld het Maarten van Rossumhuis (ook wel Duivelshuis genoemd), de Sabelspoort en het Presickhaeffs Huys. De 40middeleeuwse kelders, die onder de winkelstraten in oude glorie zijn gerestaureerd en met elkaar verbonden, laten je zien hoe het er vroeger onder Arnhem uitzag. Boven de stad torent de Grote- of Eusebiuskerk uit. In deze laatgotische kruisbasiliek bevindt zich een unieke glazen lift, die tot een hoogte van maar liefst 73 meter stijgt. Vanaf hier kijk je uit op het gezellige winkelhart en ver over de regio.

Arnhem Trolleystad
Als enige stad in Nederland rijden er in Arnhem trolleybussen. Per trolleybus kun je gemakkelijk en snel naar één van de vele attracties en musea. Het aanbod van musea in Arnhem is erg groot en divers. Er zijn onder andere musea op het gebied van kunst, water, wijn en historie. En niet te vergeten het aanbod van topattracties zoals Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum.

Arnhem Beste Evenementenstad van Nederland 2009
Arnhem was in het jaar 2009 de Beste Evenementenstad van Nederland. Na te zijn uitverkoren als Beste Binnenstad 2007-2009 (in september 2007) en Groenste Stad (in oktober 2008) is Beste Evenementenstad de derde nationale titel die Arnhem binnen twee jaar tijd veroverd heeft. Verschillende culturele evenementen en passeren jaarlijks de revue. Koninginnedag, Hemelvaart, de Arnhem UITboulevard, Rio aan de Rijn, World Statues en Korenmarkt on ICE zijn hier enkele voorbeelden van. Een actueel overzicht van het culturele aanbod is te vinden opwww.arnhemsuitburo.nl.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)