Onderzoek naar stijgende olieprijs


Kamer wil onderzoek naar stijgende olieprijs

Laatste update:  6 maart 2012 16:51info

DEN HAAG - De regering moet snel in kaart brengen wat de gevolgen zijn van de stijgende olieprijs voor de Nederlandse economie.

Foto:  Thinkstock
Een meerderheid in de Tweede Kamer steunde dinsdag een motie hierover die was ingediend door GroenLinks.
Volgens GroenLinks is Nederland door zijn grote chemie- en distributiesector sterk afhankelijk van olie. Nederland zou daardoor sterker dan andere landen getroffen worden door de stijgende olieprijs.
Volgens Jolande Sap, fractievoorzitter van GroenLinks, wordt het hoog tijd dat Nederland zich gaat voorbereiden op alternatieven voor olie als grond- en brandstof. ''Want het tijdperk van de goedkope olie is echt voorbij.''


Olieprijs loopt gestaag verder op

Laatste update:  24 februari 2012 08:18info

SINGAPORE - De prijs van een vat Brentolie uit de Noordzee is vrijdag opgelopen tot boven de 124 dollar door zorgen over de olietoevoer uit Iran, de onrust in Syrië en optimisme over de Amerikaanse economie.

Foto:  Thinkstock
De olieprijs is al 5 weken op rij bezig aan een opmars, wat inmiddels ook goed te voelen is aan de Nederlandse pomp.
De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter benzine ligt op een recordbedrag van ruim 1,80 euro. Daarbij speelt ook de duurdere dollar ten opzichte van de euro een rol. Deze maand werd een vat Brentolie al 11 procent duurder. Een vat ruwe Amerikaanse olie kost inmiddels meer dan 109 dollar.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)