Een kunstmatige komeet, de belangrijkste herkomst


Een kunstmatige komeet, de belangrijkste herkomst
WORLD WETENSCHAP EN TECHNO | • Bijgewerkte 
Abonneer je
€ 15 / maand
 Reageren Classificeren Afdrukken Sturen
Deel   + google linkedin
Storm van kometen rond de ster Eta Corvi (ongedateerde foto).


Voor de eenvoudige man, lijkt dit een theorie van de dromers. Onderscheiden: het aardse leven dat zou komen van kometen "gezaaid" van de planeet zijn er enkele miljarden jaren, waardoor het water massa en, nog belangrijker, grote hoeveelheden organische moleculen. In augustus 2014, na tien jaar een uitgebreide ballet in het zonnestelsel, de Europese ruimtesonde Rosetta moet s 'benadering van de Churyumov-Gerasimenko en zal laten vallen een kleine robot in staat om te analyseren , in situ, sommige van de moleculen aanwezig op de ster.

Wat kon hij vinden ? Chemici en astrofysici zijn niet te wachten op de komst van Rosetta proberen te krijgen op een idee. Cornelia Meinert, onderzoeker (CNES) aan het Instituut voor Chemie van Nice (CNRS, UNSA, Universiteit van Nice-Sophia Antipolis ) en zijn collega's hebben gemaakt in het laboratorium, een "kunstmatige komeet", en plaatste ze in de voorwaarden meer mogelijk overeen met die aangetroffen in de ruimte. Hun bevindingen, gepubliceerd in de nieuwste editie van het tijdschrift ChemPlusChem , een groot voorstander van de theorie van buitenaardse oorsprong in de vroege bouwstenen van het leven. De eerste bakstenen en, misschien, de eerste muren ...

"We hebben eerst een mengsel van ijs die overeenkomt met wat bekend is van interstellair ijs, die worden aangetroffen in kometen voorbereid: het is een mengsel van water, methanol en ammoniak , zegt Lodewijk van Hendecourt ., onderzoeker bij het ​​Instituut voor Ruimte-Astrofysica (CNRS, Universite Paris-Sud) en co-auteur van dit werk Vervolgens dienden we het voor meer dan een week bij een temperatuur van - 200 ° C, en bestraling ultraviolet, die domineren in de interstellaire ruimte. " Door het verhogen van de stroom van deze straling op de kometen kunstmatig mengsel, de auteurs geprobeerd om te reproduceren de cascade van fotochemische reacties die zich in ongeveer een miljoen jaren in de ruimte.

Resultaat? Aan het einde van het experiment werden twintig aminozuren (bouwstenen van het leven) waargenomen in het monster. Dit soort resultaat werd reeds behaalde een jaar of tien. Dit moment is het gebruik van een nieuw chromatograaf - kunnen een karakteriseren een de moleculen van een complex mengsel - het mogelijk om nieuwe ontdekken. Een van hen, in het bijzonder de aminoethyl-glycine, trekt de bijzondere aandacht van onderzoekers.

Het is inderdaad, zoals uitgelegd door de heer d'Hendecourt, "het basiselement van peptide nucleïnezuur (NPA) " . Nu is de NPC is een serieuze kanshebber voor de titel van onze zeer verre voorouder van desoxyribonucleïnezuur (DNA).Dit laatste geldt als een meer geavanceerde en complexe ribonucleïnezuur (RNA) - bestaande uit een enkele streng. Zo werd bij de "DNA-wereld" vandaag de dag zou kunnen zijn een "RNA-wereld", bevolkt door eenvoudige wezens aan de grenzen van het leven. Sommige virussen, zoals griep virussen, bijvoorbeeld, nog steeds coderen van hun genen op een enkele RNA-streng ... "Veel biologen zijn van mening dat het ontstaan ​​van het leven valt samen met de nationale regelgevende instantie , zei M . van Hendecourt. Maar RNA is op zichzelf een molecuul van een verwarrende complexiteit! "

Vandaar de vraag om te weten of wat al bestond vóór RNA zou kunnen, tot op zekere hoogte worden beschouwd als woon-of niet. Sommige stelling het bestaan ​​van een "wereld camera" of "peptide wereld" waarin lange moleculen zou het vermogen te repliceren door autokatalytische chemische reacties, dat wil zeggen kan autoentretenir hebben . En dat door andere chemische stoffen aanwezig in het medium, dat wil zeggen te maken analogie met onze Biologische in de "eten".

Vandaar dat een manier van het selecteren van moleculen ... Deze selectie was het om darwinistische selectie die de levende kenmerkt? En zo ja, zouden we dan terecht spreken van het leven? Tijdens het wachten op vragen tussenpersonen in overvloed te beantwoorden. De aminoethyl-glycine onthuld dat hij is een elementaire bouwsteen van deze hypothetische "peptide wereld"? Deze "peptide wereld" die hij heeft ontwikkeld in het midden van de kometen of later, op aarde?Deze vragen open blijven. Tot nieuwe ervaringen. Of, misschien, tot de komst van Rosetta in de voorsteden van Churyumov-Gerasimenko.

Stephane Foucart
Een passage door de atmosfeer vruchtbare
Aminozuren aanwezig op de sterren zwervers zouden ze verzette zich tegen toetreding tot de sfeer en botsen met de aarde? Onderzoekers onder leiding van Jennifer Banken (NASA) op dinsdag 27 maart bijeenkomst van de American Chemical Society, het werk wat erop wijst dat deze stenen van primordiaal leven zou de voorwaarden van temperatuur en druk als gevolg van de botsing van twee sterren weerstaan. In de experimenten hebben de auteurs opgemerkt dat na gemarteld en sommige aminozuren zijn gekoppeld aan andere, die een chemische binding genaamd "peptide" - is, dat de door aminozuren geassembleerd om eiwitten te vormen. Astral schokken kan dus het bevorderen van de reacties die nodig zijn voor het ontstaan ​​van het leven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)