Chocola maakt mogelijk dunner


Chocola maakt mogelijk dunner

Laatste update:  27 maart 2012 10:26info

AMSTERDAM - Gematigde chocolaconsumptie zou wel eens calorieneutraal kunnen zijn.

Foto:  Thinkstock
Amerikaanse wetenschappers hebben deze gewaagde stelling opgeworpen na een studie waarin ze 1000 volwassenen en hun eetpatronen bestudeerden. Het onderzoek is maandag gepubliceerd in Archives of Internal Medicine.
De eerste aanwijzing voor het gunstige effect van chocola kwam van het BMI (Body Mass Index), een maat voor gezond gewicht waarin lengte en gewicht worden meegenomen.


BMI

Het bleek dat de chocola-eters een lager BMI hadden dan degenen die geen chocola tot zich namen. Het was zelfs zo dat degenen die vaak chocola eten meer voordeel hadden dan de minder fanatieke chocolaconsumenten.
Het verband was niet enorm uitgesproken, aldus de onderzoekers, maar significant genoeg om geen toeval te zijn. Ook waren er geen andere oorzaken te vinden voor de lagere BMI; er was geen verschil in sportactiviteiten, en de chocola-eters namen zelfs méér calorieën tot zich in voeding.

Minder vet

De wetenschappers verklaren de resultaten door te zeggen dat de gematigde chocola inname ervoor zorgt dat er relatief minder vet opgenomen wordt, waardoor er voor de extra calorieën gecompenseerd wordt. Ze benadrukken daarbij wel dat chocola dus vaak, maar in kleine hoeveelheden genuttigd zou moeten worden.
Hoeveel chocola dat exact is verschilt per persoon, en daar durven de onderzoekers dan ook geen uitspraken over te doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)