Darmklachten beïnvloeden vooral vrouw


ma 12 mrt 2012, 17:22

Minder intiem

Darmklachten beïnvloeden vooral vrouw

AMSTERDAM -  Vaak naar het toilet, borrelende buik en een opgeblazen gevoel; voor meer dan de helft van de Nederlanders is dit eerder regel dan uitzondering.
    Dit blijkt uit onderzoek van VSM uitgevoerd naar darmklachten. Hieruit blijkt dat maar liefst 51% van de Nederlanders kampt met darmperikelen. Waarbij vrouwen aangeven hier vaker last van te hebben dan mannen, respectievelijk 62% om 41%.
    Darmflora
    Door verschillende oorzaken, zoals slechte voeding, ouder worden of een antibioticakuur kunnen ongunstige bacteriën de overhand krijgen in de darmen, waardoor ongemakken kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een gezonde darmflora te stimuleren.
    Vrouwen geven aan vaker last van hun darmen te hebben dan mannen, maar hoe open zijn we over onze darmperikelen? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 87% van de Nederlanders open zijn over hun darmklachten. Hierbij zijn vrouwen het meest open, 90% van hen is een beetje tot heel open over eventuele darmklachten.
    Mannen zijn iets minder open, 84% praat open over darmklachten met zijn omgeving. Naast het bespreken van de darmklachten met de directe omgeving, waarbij moeder een belangrijke plaats inneemt (12% bespreekt darmklachten met ‘moeders’), wint de Nederlander ook massaal advies in bij de huisarts (67%) en de apotheek (21%).
    Vrouwen vs. mannen
    Bij de vraag welke activiteiten zeker niet worden uitgevoerd bij darmklachten geven mannen respectievelijk aan zeker niet te sporten, deel te nemen aan sociale activiteiten of intiem te zijn. BIj vrouwen staat intiem zijn op nummer een, op twee staat sociale activiteiten en als laatste gaan vrouwen niet sporten.

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)