Zware nachtvorst en op verschillende dagen kans op natte sneeuw


vr 30 mrt 2012, 09:45
|
lees voor

Lichte vorst en natte sneeuw

Van onze weerman
SOEST -  Zware nachtvorst en op verschillende dagen kans op natte sneeuw: dat is het ronduit koude weerpatroon in de aanloopweek naar Pasen. Koudere lucht stroomt momenteel ons land binnen. De temperaturen zijn vergeleken met enkele dagen geleden vandaag zo’n 10 graden lager met maxima van 7 tot 10 graden. Er valt wat lichte regen en er waait een kille noordwestenwind.
    Foto: Persbureau van Eijndhoven
    Morgen komen er vanuit het noorden wat opklaringen, in het zuiden valt eerst regen. Zondag vooral is het koud. Er worden geen hogere maxima verwacht dan 6 tot 9 graden. Vanaf maandag nemen in de nacht de vorstkansen snel toe. Het gaat in de nieuwe week meerdere nachten 2 tot soms 5 graden vriezen. Bovendien blijven er neerslagkansen door de aanwezigheid van een rondtollend lagedrukgebied dat is gevuld met koude lucht. In het binnenland kan daarbij regen of natte sneeuw vallen bij temperaturen die tijdelijk terugvallen tot onder de 5 graden. Op 5 km hoogte vriest het 5 tot 8 graden zodat de neerslag bij ons soms in vaste vorm (natte sneeuw) gaat vallen.
    Tegen het Paasweekeinde draait de wind wat meer naar het noordoosten. Dat betekent nog geen echte stijging van de temperatuur maar het wordt waarschijnlijk dan wel wat minder koud. Voorlopig moeten we het doen met een eerder winters dan voorjaarspatroon.

    Weekendabonnement
    5 weekenden De Telegraaf slechts € 5,- 

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)