Schenkbelasting 2011


U BENT HIER: HOME  GELD & RECHT  REKENHULP 

Schenkbelasting & Schenken aan kinderen of familie 2011


Per 2010 is de belasting op erfenissen flink veranderd, het aantal tariefgroepen is kleiner en er zijn nog maar twee tariefschijven, boven de vrijstelling minder of meer dan 118.708 euro. Daarnaast zijn de vrijstellingen aanzienlijk aangepast. Hieronder vindt u een rekenhulp om te bepalen wat u ongeveer aan erfbelasting verschuldigd bent. Erfbelasting bereken je over het eigen erfdeel.

Heeft de overledene een testament gemaakt waarin de erfgenamen een vordering krijgen op de langstlevende, dan kan hij dat met en zonder rente doen. Is er geen spraken van rente, dan is er zeker sprake van vruchtgebruik, net als in situaties waarin er geen testament gemaakt is door de overledene. Ontvangt u de erfenis daadwerkelijk, bijvoorbeeld omdat de langstlevende overleden is, dan kunt u de vragen over rente overslaan. Ontvangt u de erfenis nog niet, maar heeft u een vordering op de langstlevende? Vul dan in of er een rente over de vordering wordt vergoed.

De rekenhulp houdt geen rekening met gehandicapte kinderen en met bij de ouders inwonende kinderen die mantelzorg aan de ouder verlenen. Heeft u hier vragen over, neem dan net als voor alle andere vragen contact om met de plustelefoon (0900 204 07 18).

Hoe groot is de schenking?€ 
Schenkt u de eenmalige
grote vrijstelling?
   
Is de schenking voor
aankoop woning kind of studie?
   
Aan wie schenkt u   
 
 
 
 


Toelichting verandering schenkingsrecht & successierecht



De eenmalige grote vrijstelling voor kinderen tussen de 18 en 35 jaar is te verhogen tot 50.300 euro wanneer de schenking bedoeld is voor de aankoop van een woning of een opleiding die tot een beroep leidt. Beide schenkingen moeten bij de notaris worden vastgelegd.



Auteur: Proud to be Senior
Heeft u een aanvullende vraag? Neem dan contact op met de PlusTelefoon: 0900 2040718 (60 cpm) Mailen kan ook:plustelefoon@plusmagazine.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)