04/25/12

Studie van de OESO

Duitse verdienen meer, 

ondanks de stijgende kosten

De Duitsers zijn als geen andere geïndustrialiseerde landen door de overheid vroeg de kassier. In 2011 de belastingdruk steeg zelfs in een tijd. Echter, de OESO bekend in ieder geval goed nieuws.
"Cannon King" Alfred Krupp zou 200 jaar oud geworden
© naam DAPDEen arbeider in een staalfabriek: De Duitsers profiteren van de economische boom van stijgende lonen
De Duitsers deden in het afgelopen jaar, ondanks de iets hogere belastingdruk op inkomen uit arbeid een beetje meer in uw portemonnee. Dit komt voornamelijk door stijging van de lonen en salarissen, volgens een studie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
In de internationale vergelijking, de auteurs er echter rekening mee dat van alle 34 lidstaten zullen in rekening worden gebracht alleen in België dat de arbeidskosten nog meer dan in Duitsland. in ieder geval de belastingen in Chili, Nieuw-Zeeland, Mexico, Israël, Zuid-Korea en Zwitserland.
Echter, ook in Zwitserland en Oostenrijk in de belastingdruk steeg licht in het algemeen.
"De landen die liggen in de OESO-trend: 26 van 34 leden van de organisatie voor hun medewerkers in 2011 steeg de totale belasting van overbelaste dan in 2010", aldus de OESO. De toename was echter in de meeste gevallen minder dan een procent.
De reden was meestal hogere winstbelastingen. Bovendien is de trend lijkt te stoppen bij steeds lagere marginale belastingtarieven, let op de auteurs van de studie. In Duitsland, het sociale van te maken met meer dan een derde van het leeuwendeel van de last van de totale arbeidskosten, aldus de OESO. De belasting-component aan de andere kant liggen op circa 16 procent.
OESO-vergelijking I - belasting van het bruto-inkomen
© grafische World OnlineOESO-vergelijking I - belasting van het bruto-inkomen
In hun studie, "Belasten van Lonen", de auteurs berekenen belastingdruk op inkomen uit arbeid voor alle OESO-landen in acht verschillende typen huishoudens en inkomensniveaus.
Na haar meest recente berekeningen, steeg in 2011, zeven van de acht werknemers, type huishouden onderzocht licht met 1,1 procentpunt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)