di 24 apr 2012, 06:40| 125 reacties
|
lees voor

Kunduz-coalitie maakt kans

Van onze parlementaire redactie
DEN HAAG -  Ingrijpende bezuinigingen en hervormingen kunnen alsnog worden doorgevoerd met steun van de zogenaamde Kunduz-coalitie. Nu de politieke samenwerking met de PVV is geklapt, blijken D66, GroenLinks en de ChristenUnie bereid over hun schaduw heen te stappen.
    Foto: Novum/ Bart Maat
    Daardoor lijkt een deel van het bezuinigingsplan van VVD, CDA en PVV alsnog in de praktijk te worden gebracht. De drie oppositiepartijen willen dat het huishoudboekje van de staat zo snel mogelijk op orde komt. „De burgers zijn het zat. We moeten nu maatregelen nemen die niet leuk zijn, maar wel nodig”, zegt ChistenUnie-leider Slob.
    D66-voorman Pechtold voorspelt maandenlange besluiteloosheid door de nieuwe verkiezingen. „De prioriteit voor alle partijen moet nu zijn om zo snel mogelijk de begroting op orde te krijgen”, zegt de sociaalliberaal.
    Opvallend is dat ook GroenLinks bereid is om een deel van het coalitiepakket van 14,2 miljard aan hervormingen en bezuinigingen serieus te bekijken. „We staan nu voor een levensgroot probleem en moeten een stap vooruit zetten”, zegt partijleider Sap.

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)