Werkloosheid stijgt weer – relatief veel jongeren zonder baan

BINNENLAND 
Na een kleine dip in februari is de werkloosheid vorige maand weer toegenomen met tweeduizend mensen. Dat blijkt uit de cijfers die het CBS vanochtend op haar site publiceerde.
Het totaal aantal werklozen in het land nam in maart toe tot 465 duizend, dat komt overeen met 5,9 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dat nog 5,1 procent. Relatief veel jongeren raakten werkloos. In maart 2011 was nog 9,2 procent van deze categorie werkloos, vorige maand is dat opgelopen naar 11,8 procent.
Het aantal werkzoekenden dat bij het UWV staat ingeschreven nam in maart wel af met drieduizend naar 296 duizend. Het aantal WW-uitkeringen lag ruim 25 duizend hoger dan een jaar geleden. Het aantal uitkeringen steeg het afgelopen jaar het sterkst in de leeftijdsgroep tot 35 jaar en onder 55-plussers.
Vorige maand bleek uit een CPB-rapport dat de werkloosheid de komende jaren flink oploopt. Waren in 2011 nog 389 duizend personen werkloos, in de komende jaren loopt dat op naar meer dan een half miljoen, becijferde het CPB.
LEES MEER OVER:
 
CBS
WERKLOOSHEID

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)