De Russische oliemaatschappij


Lukoil koopt benzinepompen in Nederland

12-04-12   10:33 uur
Werknemer van Lukoil op boorplatform in de Kaspische Zee. © afp
UPDATE  
De Russische oliemaatschappij Lukoil stapt in de Nederlandse tankstationmarkt met de overname van tientallen benzinepompen van de Verolma Groep. Lukoil heeft een intentieverklaring getekend voor de aankoop van 46 tankstations in Limburg van Verolma's dochteronderneming SmeetsGeelen, zo werd vandaag bekendgemaakt.
Een bedrag voor de overname is niet bekendgemaakt.

Lukoil was al actief in Nederland via een belang van 45 procent in de raffinaderij Zeeland Refinery in Vlissingen. De overname van de pompstations ziet Lukoil als een uitvalsbasis voor verdere expansie in Nederland. De onderneming spreekt van 'een grote aantrekkingskracht van de Benelux als groeigebied' door de centrale ligging en het feit dat de benzinestations direct vanuit Zeeland bevoorraad kunnen worden.

Lukoil neemt ook 13 pompstations van Verolma in België over. Daarmee breidt het bedrijf zijn activiteiten bij de zuiderburen uit tot 181 tankstations. De aangekochte stations zijn nu nog onder verschillende merknamen actief maar worden allemaal omgebouwd tot Lukoil-pompen.

De transactie wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2012 gesloten en moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Lukoil wil de samenwerking met het zittende management continueren.

Het Russische bedrijf, dat in in 1991 werd opgericht, is onder meer actief in de Verenigde Staten, West- en Centraal-Europa en Turkije.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)