Drie versies van Windows 8

dinsdag 17 april 2012
Windows 8Windows 8 zal voor consumenten in drie verschillende versies op de markt komen. Windows 8, Windows 8 Pro en Windows RT. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt op het bedrijfsblog.

Windows 8 (Pro) is bedoeld voor op de pc’s en laptops van consumenten. De RT-versie is speciaal bedoeld om bij tablets geleverd te worden, die versie zal niet los in de winkel te koop zijn. 

Upgraden
Vanuit Windows 7 zult u alleen kunnen upgraden naar Windows 8 (Pro), niet naar RT.  Een upgrade van Windows is doorgaans goedkoper dan een geheel nieuw pakket aanschaffen. 

Windows 8 en de Pro-versie hebben grotendeels dezelfde functies, alleen zitten in de Pro-versie wat meer technische mogelijkheden. Of er ook qua gebruiksgemak en praktische functies verschillen in zitten, is nog niet duidelijk. Microsoft Office wordt standaard geleverd bij RT, de andere twee versies zijn daar niet van voorzien.

Wat de verschillende versies gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt. Ook is onbekend wanneer ze in de winkels te koop zullen zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)