EUROPESE UNIE

Kamp verzet zich tegen strengere pensioenregels EU

donderdag 19 april 2012 07:47
De Europese Commissie wil strengere regels invoeren om verzekeraars te dwingen hogere buffers aan te houden. Dit moet een nieuwe eurocrisis voorkomen, maar betekent in Nederland waarschijnlijk dat pensioenfondsen in de problemen komen.
Kamp verzet zich tegen strengere regels voor pensioenfondsenKamp verzet zich tegen strengere regels voor pensioenfondsen
Een korting op de pensioenen lijkt onvermijdelijk, maar kan beperkt blijven. Dan moet de rente wel iets stijgen

Lees ook het commentaar van Remko Nods: Korting op pensioenen kan beperkt blijven
Minister Henk Kamp (VVD, Sociale Zaken) zal een brief naar de commissie sturen waarin hij betoogt dat het Nederlandse pensioenstelsel door het solidaire en collectieve karakter niet te vergelijken is met pensioenvoorzieningen in andere Europese landen.
Volgens De Telegraaf zal de ministerraad zich donderdag over de 'stevige brief' buigen.
PensioenstelselOok tijdens een overleg met de andere ministers van Sociale Zaken in Kopenhagen zal Kamp zich er sterk voor maken dat de Nederlandse fondsen niet onder de regels moeten vallen.
De Europese Commissie ziet Nederlandse pensioenfondsen als verzekeraars. Als de strengere regels ook voor de fondsen gaan gelden, moet jaarlijks tot 20 miljard euro extra opzij worden gezet.
Dit terwijl veel pensioenfondsen door de kredietcrisis en de eurocrisis al te lage buffers hebben en hun premies moeten verhogen of moeten korten op uitkeringen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)