FNV: zorgtoeslag vaak vergeten

BelastingenvelopBelastingenvelopFlickr/creative commons/mystic_mabel
Bij het invullen van de belastingaangifte vergeten veel mensen zorgtoeslag aan te vragen. Dat zegt FNV Belastingservice, die 300.000 mensen geholpen heeft met het invullen van de belastingopgave.
Bijna de helft van de mensen die recht hebben op zorgtoeslag hadden het niet aangevraagd of kregen te weinig toeslag.
Volgens FNV Belastingservice denken veel mensen ten onrechte dat ze met hun inkomen niet in aanmerking komen voor de vergoeding. De grens voor de zorgtoeslag ligt bij alleenstaanden op een jaarinkomen van 36.022 euro bruto en bij samenwonenden op 54.264.
De invullers van de FNV ontdekten ook dat inkomensgegevens die de Belastingdienst alvast invult op de aangifte vaak niet juist zijn. De FNV roept mensen op die bedragen goed te controleren.






Vergeet uw zorgtoeslag niet 
Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering. De hoogte van de toeslag hangt af van uw inkomen. Veel mensen vergeten bij het invullen van de belastingaangifte hun zorgtoeslag aan te vragen. Dat zegt FNV Belastingservice, die 300.000 mensen geholpen heeft met het invullen ervan. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag 2012 en deze direct aanvragen?



Direct naar de website


Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)