Carrière belangrijker voor vrouwen dan voor mannen

maandag 23 april 2012 09:00
Meer vrouwen dan mannen vinden het tegenwoordig - in tegenstelling tot traditionele rolpatronen - belangrijk om een succesvolle carrière te hebben.
Vrouwen zijn meer belang gaan hechten aan een succesvolle carrièreVrouwen zijn meer belang gaan hechten aan een succesvolle carrière
Lees de weblog van Liesbeth Wytzes:Om iets te bereiken moet je je uitsloven
Dat blijkt uit een onderzoek van Pew Research Center. Het onderzoekscentrum vroeg de respondenten het belang van verschillende aspecten uit het leven aan te geven.

Zeer belangrijk
Tweederde van de ondervraagde vrouwen tussen de 18 en 34 jaar geeft aan een goede carrière belangrijk te vinden. De vrouwen noemen succesvol zijn 'een van de belangrijkste dingen' en 'zeer belangrijk' in hun leven. Bij de mannen lag dit percentage met 59 procent iets lager.

Vijftien jaar geleden is een zelfde soort onderzoek uitgevoerd. Het aantal vrouwen dat een goede baan wenste, lag toen lager: 59 procent zei een carrière hoge prioriteit te geven. Opvallend is dat het aantal mannen dat succesvol wenst te zijn iets is afgenomen.

Gelukkig huwelijk
Ook vrouwen in de leeftijdscategorie 35 tot 64 jaar zijn een carrière belangrijker gaan vinden. Het belang dat zij aan succes hechten, is ongeveer gelijk aan de mening van vrouwen jonger dan 35.

Ondanks dat veel mannen en vrouwen graag succesvol willen zijn in een goedbetaalde baan, vinden ze het bijna allemaal belangrijker om een gelukkig huwelijk te hebben en goede ouders te zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)