ma 23 apr 2012, 07:09
|
lees voor

Ingelaste ministerraad maandagochtend

DEN HAAG -  De ministers en staatssecretarissen van VVD en CDA zijn maandag rond half 10 begonnen met hun overleg over de situatie die is ontstaan nu de PVV zich heeft teruggetrokken als gedoogpartner van het kabinet. De meeste bewindslieden toonden zich voorafgaand aan het beraad teleurgesteld. Inhoudelijk wilden ze amper commentaar geven. Voorafgaand aan het beraad in de Trêveszaal kwamen ook de partijvoorzitters en fractievoorzitters van beide partijen bijeen op het ministerie van premier Mark Rutte.
    Mark Rutte en Maxime Verhagen.Mark Rutte en Maxime Verhagen.Foto: ANP
    PVV-leider Geert Wilders trok zaterdag de stekker uit het Catshuisberaad, waardoor een pakket met miljardenbezuinigingen en hervormingen niet kan worden afgerond. Het kabinet steunt nu niet meer op een meerderheid in de Tweede Kamer. De verwachting is dat het kabinet zijn ontslag aanbiedt en dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.
    Minister Hans Hillen van Defensie gaf maandagochtend aan het niet leuk te vinden dat het werk nu wordt afgebroken. „Bij Defensie ging het goed met de ombuigingen. Een knik is niet goed. De problemen moeten toch worden opgelost, het is voor niemand makkelijk”, zei hij.
    „De politieke situatie is natuurlijk erg voor ons land”, aldus minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur. „Er is geen duidelijkheid hoe het er nu economisch voorstaat. We gaan kijken hoe we snel duidelijkheid kunnen bieden.”
    Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën sprak van een turbulent weekeinde. „Het is buitengewoon jammer dat het is misgelopen”, gaf hij aan. Uri Rosenthal, minister van Buitenlandse Zaken: „Het is jammer, doodzonde.” Minister Gerd Leers (Asiel en Immigratie) noemde zijn gemoedstoestand 'niet bepaald vrolijk'.

    Weekendabonnement
    10 weken De Telegraaf, slechts €30,-! 

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

    Waar blijven fruitvliegjes?

    iPhone 15 (Pro)