Meld u aan voor de nieuwsbrief


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op een Apple iPad 2 t.w.v. €638.

Rood staan is duur lenen

Aflossen op betaalrekening gebeurt te weinig

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde enkele weken geleden dat steeds meer Nederlanders sparen en rood staan tegelijk. Een onvoordelige situatie.

Nu spreekt de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) zijn zorg uit over langdurig rood staan. We hebben steeds langer een tekort op onze betaalrekening. In totaal voor zo’n 10 miljard euro.




Langdurig rood staan
Wat extra bestedingsruimte op de rekening kan fijn zijn wanneer u er zeker van wilt zijn dat betalingen geïncasseerd worden. Probleem is echter dat steeds meer consumenten het tekort niet meer, of pas na lange tijd, aanvullen. Terwijl voor rood staan hoge rentepercentages gelden. Een ontwikkeling waar de banken meer actie op moeten ondernemen, volgens de NVF.
Kies voor andere leenvorm
De branchevereniging zegt ook dat consumenten soms beter af zijn met een ander soort lening. De aanschaf van bijvoorbeeld een auto financieren met een persoonlijke lening is veel voordeliger. U betaalt een lager rentepercentage en bepaalt samen met de kredietverstrekker een aflossingstermijn. U lost de schuld dus zeker af.
Om onnodige rentekosten te voorkomen, is het verstandig uw eigen situatie af en toe kritisch te bekijken. Wat is het rentepercentage voor rood staan op uw eigen rekening en hoeveel heeft u het afgelopen half jaar daadwerkelijk voor tekorten moeten betalen? Kunt u (een deel van) de schuld opvangen met uw spaargeld?
Wilt u overstappen naar een ander soort lening? Vergelijk dan alle leensoorten en bijbehorende rentepercentages.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschijnlijk reuzenteek gevonden in Drenthe,

Waar blijven fruitvliegjes?

iPhone 15 (Pro)